Om Stöten


Stöten är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden, 370 meter. Detta ger utöver en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll, långa härliga backar och varierad skidåkning som passar alla nivåer. Allt från mycket lätta gröna backar till utmanande svarta pister och offpistmöjligheter. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.


Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet Vargys skidland. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt.


I mitten av fjället hittar du Stötentorget. Det är här de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du Sälens bästa skidåkning. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.


Stöten har ett stort utbud av aktiviteter och restauranger. Skotersafari, snöskovandring, snowtubing, gamezone, gym, solarium, spa & relax, bowling samt bad & bastu på Vattufjäll är något som erbjuds i närheten.


På nybyggda fjällhotellet Mountain Lodge kan ni avnjuta fantastisk mat och dryck med utsikt över fjälltopparna!
Här finns även Kaisers skidbod. I anslutning till Mountain Lodge byggs även ett spa/relax.


Nära till Trysil för den som vill göra en dagsutflykt över gränsen. Flygplatsen, Scandinavian Mountains Airport, öppnade i december 2019 här har Stöten ett strategiskt bra läge. Flygplatsen ligger ca.18 min bilresa bort.
Flygplatsen möjliggör snabba resor från Stockholm, Malmö och Göteborg, Danmark och Storbritannien. Till Trysil är det 45min, Lindvallen 30min, Hundfjället & Tandådalen ca 20min, Kläppen ca 45min.


Läs mer om Stöten här: https://www.stoten.se/om-stoten/